Mijn Pensioen

Mijn Pensioen

Lees hier alles over uw pensioen

Hoeveel pensioen krijg ik

De laatste jaren is er door de crisis heel wat te doen rond de pensioenen. “Hoeveel pensioen krijg ik?” is dan ook een vraag die vele mensen zich meer en meer beginnen te stellen. We bekijken het dan ook even van naderbij voor u.

Hoogte van het pensioen

De hoogte van uw pensioen zal vooral afhangen van hetgeen u tijdens uw loopbaan verdiend hebt. Dit betekent dat alles eigenlijk afhankelijk is van hoe lang en tegen welke prijs u hebt gewerkt. Met andere woorden: hoe hoger uw loon en hoe langer u hebt gewerkt, des te meer u zal ontvangen op het moment van uw pensioen.

Toch is het zo dat meer en meer blijkt dat de meeste mensen hun pensioen bedrag eigenlijk enorm overschatten. De meesten lijken te denken dat ze op de dag van hun pensioen veel meer zullen krijgen dat dit in werkelijkheid zal zijn. Het gevolg hiervan is uiteraard dat men voor serieuze verrassingen kan komen te staan binnen een aantal jaren. Vooral ook omdat men gewoon was van volgens een bepaalde levensstandaard te leven en men het nu plots met heel wat minder zal moeten stellen.

Wie toch graag een tipje van de sluiter wil gelicht zien kan op diverse internetsites een berekening laten uitvoeren van het pensioen dat men ongeveer zal ontvangen. Op die manier krijgt men toch al een beetje een idee van rond welk bedrag het pensioen zal zijn.

hoeveel pensioen krijg ik

Door het feit dat mensen zich afvragen: hoeveel pensioen krijg ik, zorgt men ervoor dat pensioenspaarplannen heel wat gratis reclame krijgen. Men zet de mensen aan om vanaf een zo jong mogelijke leeftijd reeds te sparen voor later. Op die manier kan men bovendien ook fiscaal serieus wat voordelen genieten. Denk dus niet al te gemakkelijk, dat zijn zorgen voor later, want later zou wel eens sneller kunnen komen dan u zou verwachten.

Comments are closed.