Mijn Pensioen

Mijn Pensioen

Lees hier alles over uw pensioen

Pensioenfondsen

Door de crisis is er heel wat te doen omtrent de huidige pensioenfondsen. Een pensioenfonds wordt geacht een mooie spaarpot te zijn wanneer u op pensioen kan gaan maar de laatste jaren zijn er heel wat fondsen die minder opgebracht hebben dan voorzien. Hoog tijd dus om de pensioenfondsen eens van dichtbij te bekijken.

Als we de omschrijving van een pensioenfonds opvragen, dan zien we dat men een pensioenfonds omschrijft als een organisatie die eigenlijk uitkeringen doet op het moment dat iemand op pensioen kan gaan. Die uitkeringen gebeuren dan uiteraard aan de deelnemers van het fonds. Als reden om deel te nemen aan een pensioenfonds of een pensioenspaarplan haalt men vooral aan dat men waarschijnlijk niet meer dezelfde levensstandaard zal kunnen aanhouden als men op pensioen gaat zoals men die nu gewoon is. Voor vele mensen is dit ook daadwerkelijk zo. Vele mensen staan niet stil bij later en zien dit als een probleem dat ze dan wel zullen aanpakken. Maar dikwijls is dat later er dan vlugger dan voorzien en komen mensen in armoede terecht.

Vooral voor mensen die zelf niet over een eigendom beschikken kan het pensioen een zware dobber worden. Men valt namelijk terug op een veel lager inkomen dan voordien en daarnaast maandelijks nog eens huur en alle kosten moeten betalen lijkt voor vele plots zo goed als onmogelijk geworden. Het is dus beter wel al eens te denken aan later en informatie te vragen omtrent de mogelijkheden. Velen zijn bang dat ze een enorm bedrag zullen moeten betalen waar ze eigenlijk momenteel niets aan hebben. Niets is echter minder waar want in vele fondsen beslist u volledig zelf hoeveel u spaart. Bovendien moet u rekening houden met het feit dat uw inkomen terwijl u werkt meestal hoog ligt dus dit betekent dat u de maandelijkse bedragen of jaarlijkse indien gewenst ook niet zo sterk zal voelen. Bovendien geniet men in vele gevallen van een fiscaal voordeel dat op die manier ook altijd mooi meegenomen is.

Pensioenfonds

Comments are closed.