Mijn Pensioen

Mijn Pensioen

Lees hier alles over uw pensioen

Pensioenopbouw

Om een fijne oude dag veilig te stellen is het belangrijk om op een goede verantwoorde wijze aan pensioenopbouw te doen. Dit kan uiteraard op verschillende manieren. De definitie van pensioenopbouw is het opbouwen van kapitaal dat op termijn er voor zorgt dat u voldoende kapitaal voor een goed pensioen heeft opgebouwd.

Het pensioenstelsel in Nederland is opgebouwd uit verschillende pijlers. Een van de drie pijlers is de AOW. Dit staat voor algemene ouderdomswet en zorgt ervoor dat u een basisinkomen heeft als u gaat stoppen met werken op een pensioen gerechtigde leeftijd. Elke Nederlander bouwt automatisch AOW op. Een andere pijler is het pensioen wat opgebouwd wordt via de werkgever. Hierdoor krijgt u bovenop uw AOW een aanvulling op het basisloon. Ook is het mogelijk om extern pensioen op te bouwen, deze wijze wordt gezien als derde pijler van ons pensioenstelsel. De pensioenwet zorgt ervoor dat er toezicht wordt gehouden op de Nederlandse pensioenen.

Aan de hand van het soort pensioen kunt u bepalen wanneer u kunt stoppen met werken. Bij sommige pensioenen is het ook mogelijk eerder te stoppen met uw baan. U kunt dan genieten van uw gezin, hobby’s en leuke vakanties. Een pensioen genereert vrijheid. Het is dan ook van vitaal belang om u zelf te voorzien van een goed pensioen. U kunt altijd terecht bij erkende adviseurs, die samen met u kunnen kijken wat uw wensen zijn. Op basis hiervan kan een pensioen op maat gemaakt worden. Er zijn dan ook vele mogelijkheden op het gebied van pensioenopbouw.

Comments are closed.