Mijn Pensioen

Mijn Pensioen

Lees hier alles over uw pensioen

Pensioenwijzer

Wat is de pensioenwijzer? Meer en meer mensen beseffen vandaag de dag dat ze niet meer volgens dezelfde standaard zullen kunnen leven zoals ze nu doen als ze ooit op pensioen zullen gaan. Bovendien is het zo dat men in vele gevallen bij een sollicitatie niet altijd stil staat bij de nadelen van extralegale voordelen die door een mogelijke werkgever geboden worden.

Enerzijds zijn extralegale voordelen uiteraard interessant voor het hier en nu, want men betaald er veel minder belastingen op. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de maaltijdcheques en een bedrijfswagen of tankkaart. Maar waar men dikwijls niet bij stil staat is het feit dat deze voordelen gewoon wegvallen op het moment dat men op pensioen gaat. Men kan dan inderdaad wel denken, ik heb er al die jaren mijn voordeel uit gehaald en dit klopt uiteraard maar toch kan het zijn dat u dan eventjes zal moeten slikken op het moment dat u uw maandelijks pensioenbedrag zal te zien krijgen.

Om verrassingen te vermijden kan men gebruik maken van de pensioenwijzer. Deze pensioenwijzer bestaat meestal uit verschillende applicaties zoals een rekentool en nog andere hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat u wegwijs gemaakt wordt in het doolhof van de pensioenen. Zo kunnnen onaangename verrassingen ook makkelijker vermeden worden en hebt u nog de mogelijkheid om in te grijpen wanneer u ziet dat u met het voorziene pensioenbedrag totaal niet rond zal kunnen komen.

Pensioenwijzer

Vele mensen die met pensioen gaan komen in de armoede terecht, vooral door het feit dat er vroeger nooit werd stilgestaan bij later. Ook is het zo dat formules zoals pensioensparen en dergelijke vroeger allemaal niet bestonden, wat nu wel het geval is. Men kan dus beter voorkomen dan genezen en het best vandaag nog beginnen nadenken over morgen en over hoe het verder zal moeten als men beslist om op pensioen te gaan.

Comments are closed.