Mijn Pensioen

Mijn Pensioen

Lees hier alles over uw pensioen

Vervroegd pensioen

Wanneer u van plan bent eerder te stoppen met werken is het verstandig om eens te kijken naar een goed en betrouwbaar vervroegd pensioen. Uiteraard kan een vervroegd pensioen ook aantrekkelijk zijn als u minder gaat werken. In combinatie met een gedegen inkomen, heeft u altijd een prima salaris en een deel aanvulling hierop door een pensioen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te voorzien in een pensioen. Zo wordt er door sommige adviseurs aangeraden om elke maand een vast bedrag te sparen en door rente op rente na een vastgestelde periode kunt u hiermee uw inkomen aanvullen. Uiteraard is het ook mogelijk om een soort van deeltijdpensioen op te bouwen. U stopt dan niet volledig met werken, maar u gaat dan parttime werken. Zodoende heeft u voldoende tijd om naast het werken extra te kunnen genieten van leuke dingen, zoals vakanties of meer tijd met uw gezin. Bij een vervroegd pensioen kunt u door opbouw van een pensioen volledig stoppen met werken. Uiteraard moet hier wel de nodige premie voor betaald zijn, zodat er aan het einde van de looptijd genoeg kapitaal opgebouwd is.

In vele gevallen is het ook zo dat u uw hypotheek afgelost heeft en hierdoor lagere maandlasten heeft. Hier wordt uiteraard ook rekening mee gehouden als u vervroegd met pensioen wilt gaan. U hoeft dan minder kapitaal op te bouwen. Het belangrijkste is dat u uzelf altijd goed laat adviseren door een erkende specialist op het gebied van pensioenen. Zo weet u altijd waar u aan toe bent op de langere termijn.

Comments are closed.