Mijn Pensioen

Mijn Pensioen

Lees hier alles over uw pensioen

Wanneer kan je met pensioen

Meer en meer mensen zijn de laatste jaren door de crisis sterk bezig wanneer met pensioen te gaan mogelijk zal zijn. De wetgeving hierrond is allesbehalve simpel en verschilt vaak van land tot land. In sommige landen is de pensioenleeftijd 65 jaar, in andere is het meer of minder. Daarenboven komt nog eens dat de pensioenwetgeving zeer veel aangepast wordt waardoor men op den duur door het bos de bomen niet meer ziet.

Wanneer met pensioen ? Het kan u veel geld kosten als u niet goed uitkijkt!

wanneer kan je met pensioen gaanDe exacte pensioenleeftijd vooraf gaan bepalen is een ingewikkelde procedure en veel mensen denken hier zelf aan uit te kunnen. Toch is het beter soortgelijke zaken over te laten aan een bevoegde instelling zoals een overheidsdienst of uw vakbond alvorens overhaaste beslissingen te nemen. Het kan namelijk zijn dat een paar weken of dagen te vroeg op pensioen gaan u heel wat geld kost. En tenslotte bent u, hopelijk toch, nog een lange poos op uw pensioen dus is dit een zeer belangrijk feit.

Ook begint men zich meer en meer af te vragen of er voor onze jongere generaties uiteindelijk wel nog pensioengeld zal beschikbaar zijn. Momenteel moeten alle reserves aangesproken worden om de mensen nu van een pensioen te voorzien maar wie weet zal dit over 20 jaar volledig uitgeput zijn en zal men gewoon geen pensioen meer kunnen krijgen omdat het potje leeg zal zijn.

velen raden dan ook aan vanaf jonge leeftijd reeds voorzorgen te nemen en zelf een spaarpot te voorzien zodat men binnen ettelijke jaren geen ramp tegemoet gaat.

Comments are closed.